vrijdag 8 juni 2012

Zielige ik...

Ik op het schuurdak, vogels spotten


Haaaai mensjes,

Moet wat delen. Ik zit niet lekker in mijn poezenvel; tenminste, dat schijnt zo te heten en ik had het zelf ook al geconstateerd. Inmiddels zijn er veranderingen, maar eerst dit. Die twee mensjes van mij waren weer eens aan het smoezen cq speculeren over mijn geestelijke gesteldheid. Enfin, het klopt. Ik zit er inderdaad eventjes doorheen. Ik weet niet hoe dat zo kwam, maar het is er. Het vrouwtje moppert iedere dag over mijn aanhoudende gemiauw en mijn dominante aanwezigheid 's morgens op de badkamer (ja, ik mag daar soms komen) maakt het er ook niet beter op. Ik ben me er ter dege van bewust dat ik me inderdaad opdring; ik kijk haar aan, maak me klaar voor de sprong en land zó in de wasbak. Ongeacht of zij daar nu toevallig haar tanden staat te poetsen of haar haar staat te borstelen. Mijn doel; drinken uit de kraan en wel nu! Het is verschrikkelijk, het is een drang van me!! Zodra ik dat water hoor stromen, moét ik me gewoon onder die kraan bevinden. Ja, het is erg, ik weet het. En zo zijn er meerdere dingen die ik nu doe. Vrouwtje weet ook niet goed hoe ze met me om moet gaan. Nu ik er zo over peins, is er wel een reden dat ik me zo opstel. Ik denk dat de schuld ook een beetje bij vrouwtje zelf ligt. Een paar weken geleden was ze iedere dag 's morgens en 's middags weg. Als ze dan thuiskwam was ze moe en liet ze mijn zusje Lotje en mij naar buiten. De extra aandacht die ik vaak kreeg, kon ik nu wel vergeten. Ik liet het zo, maar ik had een, ik mag wel zeggen chronisch, tekort aan pesoonlijke kattenaandacht... slik.

Nu is ze weer meer thuis en ik ben het zat! Ik heb recht op die aandacht! Dat ik dat dan zo laat merken, tja, daar heeft het vrouwtje wat moeite mee.. Maar sinds enkele dagen is het een beetje veranderd. Daar kwam ze thuis, jubelend met een boekje in d'r handen. "Fientje, luister", zei ze. "Ik weet dat je wat depri bent, maar dat is te genezen ik heb de oplossing; kom maar eens hier, dan zal ik je eens even psychisch helen!" Uiteraard schrok ik me wild en rende heel hard weg. Ze had het nakijken met d'r "psigies helen". Vrouwtje installeerde zich op de mensenbank en het daarop volgende anderhalf uur heb ik haar niet meer gehoord. Toch denk ik dat er in dat boekje iets stond waar ik nu wel wat aan heb. Een mensenmens schijnt net zo te moeten práten met zijn huisdier als met zijn medemensenmensjes. Dus vrouwtje heeft de hele avond tegen me zitten praten. Gewoon, over vanalles...(en ze heeft me heerlijk gekriebeld...)
Ik voel me weer een beetje kat worden..en.. ik ben mijn doel langzaam aan het bereiken: Ik krijg weer heel veel aandacht!!


Jàààuw, Fientje

4 opmerkingen:

 1. Ha Fienemien,
  Nou, jij mag dan niet moppperen nu!
  Ik ken dat boekje wel, heb het samen met het vrouwtje gekocht en wat goed dat ze diverse weetjes uit dat boekje direct op jou en je zusje Lotje toepast.
  Ze bedoelt het goed met jullie hoor!
  Geef haar daar maar eens een heerlijk kopje voor, mauwwwww!

  Groetjes van oma Paulien en Woudepoud

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag lieve Fienemientje,
  Ach gossie, aandacht tekort is een heel ernstige aandoening bij ons poezenbeesten. Dan doen wij het in z'n geheel niet goed meer. Ik kan me voorstellen dat je op de uitkijk op het dak bent gaan zitten, zodat je goed kon overzien wanneer jouw vrouwtje met haar psychische boekje tevoorschijn kwam. Maar het gevolg van het boekje is dat ze nu weer heel veel aandacht voor je heeft, en je lekker aait, en onder je kinnetje kriebelt, tja, dan stond er misschien toch iets zinnigs in.
  Als je nog eens niet zo lekker in je poezenvelletje zit, dan mauw je maar even, en laat ik weer een berichtje voor je achter hoor.
  Heleboel lieve miauwtjes en koppies voor jou en Lotje van Egeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heej Egel-dude!
  Tussen ons gezegd; het gaat alweer de betere kant uit. Ik moet alleen uitkijken dat ik dat niet teveel laat merken als vrouwtje in de buurt is...je weet wat dat kan betekenen hè...
  High Five,

  Fientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Fienemien, vraag eens aan je vrouwtje of ze ook nog andere schatjes als patient aanneemt? Dat lijkt ons wel heel lekker, hier hebben ze het altijd druk. Gelukkig heeft een van de mensenkinderen nu een week waarbij ze veel met de neus in de boeken zit en daarbij lekker op de bank kruipt. Nou je snapt wel waar ik dan zit.....heerlijk tegen dr aan, lekker kroelen!!!
  Maar vanmorgen was het wel ff wat anders, het werd me ineens donker hier in huis en buiten maakten ze het licht aan en weer uit (???) en er vielen dikke druppels uit de lucht. Nou dacht ik, ik kruip lekker in mn mandje......wat doen ze nou......maken ze het deurtje vlug dicht van de mandjes en moesten we mee!!!! Snap jij dat nou? Noodweer buiten en wij moesten naar de dierenarts voor onze jaarlijkse prikjes!!! Gelukkig kennen we die man goed en hebben we afgesproken dat we elkaar geen pijn zullen doen, dus een uurtje later lagen we weer thuis in onze mandjes. Maar......ik heb zo'n vermoeden dat ze binnenkort weer met die grote witte wagen vertrekken en dat wij weer naar het hotel mogen.....afijn je hoort t nog wel. Geniet van de extra aandacht die je krijgt want voor je het weet hebben ze het weer druk die mensen!! Mauwwwwww

  BeantwoordenVerwijderen