vrijdag 1 juli 2011

Hees..

Haai mensjes,

Ik vond het weer eens tijd worden jullie te vertellen over mijn belevenissen.

De laatste dagen had ik toch wel last van de warmte in dit mensenland. Maandag zag het vrouwtje al aan me dat ik niet helemaal mezelf was. Ik had last van mijn maag en af en toe moest ik braken. Al de hele dag kon ik mijn draai niet vinden. Lotje was ook nog eens overal waar ik ook was en ik snauwde d'r telkens af als ze te dicht bij me in de buurt kwam, wat vrouwtje dan weer niet erg aardig van me vond. Dinsdag voelde ik dat er verandering in het weer aan zat te komen.. en gelijk had ik; er was noodweer op komst. 's Avonds viel het mijn vrouwtje en baasje op dat ik wel erg weinig miauwde die avond.. Normaal praat ik graag met ze, en geef ik precies aan wanneer ik eruit wil, maar deze avond lukte het me niet. Ik danste voor het raam zoals altijd, maar dan zonder geluid. Een beetje orkest zonder muziek zeg maar... Vrouwtje kwam bij me zitten en aaide me rustig. "Wat is het, Fien?" vroeg ze, maar meer dan een heese mauw kwam d'r niet uit. Ze knuffelde me en ik maakte maar van de gelegenheid gebruik om mijn slaaptekort wat in te halen.
De dagen erna was het nog niet veel soeps en dus belde het vrouwtje de dierenarts. Ze zei "Zou het kunnen zijn dat mijn poes van 2 jaar wat hees is?" Ik keek d'r aan en dacht; hoe bedoel je "kán het zijn", dat is toch overduidelijk? Ik klink als een partyanimal na een nachtje flink doorzakken...
Blijkbaar bevestigde het menswezen aan de andere kant van de lijn de vraag en ik ving iets op over "keelpijn" en "thijmsiroop". Toen hing ze op.
"Zo" zei het vrouwtje, "Als het maandag niet over is, gaan we even langs de dierendokter met je".
Ik schrok op! Dokter? No way, dacht ik bij mezelf.. Ik zorg er wel voor dat ik voor maandag weer kan mauwen als de beste...

Gisterenavond stond ik weer bij de deur en keek vrouwtje aan. Met alle kracht die ik in me had produceerde ik een kleine mauw.., precies genoeg!
"Hoor je dat?", zei het vrouwtje tegen het baasje, Fien mauwt weer! Zou ze wat meegekregen hebben van dat gesprek met de dierenarts? Mijn basasje haalde zijn schouders op.
"Ga maar lekker je ding doen buiten" zei hij en weg was ik .

Pff...geen doktersbezoekjes voor mij.., das voor watjes..
Ik had me die paar dagen genoeg laten vertroetelen, tijd om weer te laten zien wie de baas is in mijn buurt..

Jàààuw, Fientje

2 opmerkingen:

  1. Nou Fienemien, je zag er afgelopen zondag weer een stuk beter uit.
    Je vrouwtje en baasje boffen maar met zo'n verstandig poezebeest!

    Doe je de groetjes aan Lotje?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi fienemien, sorry dat we niet zo snel reageerden deze keer. Ben je weer de oude? Vervelend zeg als je je niet lekker voelt.
    Nou wij hebben hier ook wat. Er is bij ons een lapjeskat komen "wonen". Nee hoor niet binnen,maar gewoon in onze tuin. Wat een lef he? Mn vrouwtje zegt wel dat ze heel lief is maar geklukkig gaat ze wel op zoek naar een baasje voor dr, want ik heb mn pootjes al vol aan onze snoopy.
    Dus mocht jou baasje nog iemand weten voor een lapjeskat dan kan ze dat laten weten aan mijn baasje....pootje van Doerak

    BeantwoordenVerwijderen